Tuinontwerpen die alles uit uw tuin halen

Een goed tuinontwerp is de basis voor een unieke tuin waar vorm en functie hand in hand gaan. U wilt een tuin die er het hele jaar door fantastisch uitziet. Dat vraagt om een tuinontwerp met een bijzonder, maar vooral ook praktisch design. Met zonplekken én schaduwplekken, een logische looproute en een beplantingsplan dat ieder seizoen voor iets nieuws in de tuin zorgt.
Tuinontwerp van Haneghem

Hoe wij een tuin ontwerpen

Als wij een tuinontwerp maken, kijken onze tuinontwerpers vooral naar alle mogelijkheden en uitdagingen van uw tuin. Dankzij hun jarenlange ervaring weten zij vervolgens precies hoe zij de karakteristieken van uw tuin naadloos kunnen laten aansluiten op uw persoonlijke wensen en levensstijl.
 

Een tuinontwerp maken we samen

Een tuinontwerp maken wij dan ook in nauwe samenwerking met u. Samen kijken we hoe u uw tuin gebruikt, wat uw wensen zijn op het gebied van buitenleven, hoe dit aansluit bij de architectuur van uw woning of kantoor en hoeveel tijd u wilt en kunt besteden aan het tuinonderhoud.
 

Tuin en design

Ook werken we veel samen met architecten en designers. Met hen zoeken we naar de perfecte balans tussen ontwerp, design en functionaliteit.
Jan de Wit, architect: ‘Ik heb bepaalde ideeën over de tuin en de tuinontwerpers van Van Haneghem weten hoe je de tuin zou moeten ervaren. Ergens in het midden zoeken we het optimum. Dat gaat op een heel natuurlijke, eenvoudige manier. Wij zijn wel heel duidelijk naar elkaar en dat is absoluut nodig om het geheel krachtig te maken.’
 

Beplantingsplan

Als wij uw achtertuin of voortuin ontwerpen is een van de belangrijkste aandachtspunten het beplantingsplan. De beplanting zorgt immers voor:

  • het karakter van uw tuin
  • de beschutting en de privacy van het tuinplan
  • een tuin die er het héle jaar door mooi bij staat, niet alleen in de zomer
  • beheerbaar tuinonderhoud

 
Ons doel is uiteraard een tuin te ontwerpen waar u trots op kunt zijn en waarvan u jarenlang plezier heeft.
 
Voorbeelden van tuinontwerpen waar wij trots op zijn, ziet u bij onze voorbeeldtuinen. Bent u benieuwd naar onze ideeën voor úw tuin? Neem dan contact met ons op.

De mooiste uitdaging als tuinontwerper is het ontwerpen van een indrukwekkende tuin die boven alles leefbaar is. Form follows function. Dat klinkt eenvoudig, maar is in de praktijk een puzzel die je voor iedere tuin weer anders legt.

Martijn van Haneghem, tuin- en landschapsontwerper