Tuinontwerp

Als ontwerpers maken wij met onze jarenlange ervaring en gedegen praktijkkennis uitsluitend ontwerpen waarbij de functionaliteit voorop staat.

Tuinontwerp van Haneghem

Martijn van Haneghem, ontwerper tuin- en landschap

Bij het vormgeven van tuin en landschap is onze meer dan een halve eeuw ervaring van onschatbare waarde. Op basis daarvan zijn wij ervan overtuigd dat ook in de tuin ‘form follows function’ opgaat.

Doordacht beplantingsplan

Een goed beplantingsplan is cruciaal voor het succes van elk ontwerp. In onze tuinen gebeurt elke maand wel iets om van te genieten. Bij bedrijfsprojecten vervult een beplantingsplan nog een andere rol: bij het ontwerpen kijken wij ook goed naar beheerskosten van het groen.

Een goed tuinontwerp is maatwerk

Elk project is maatwerk. Wij vinden het heel belangrijk dat ontwerpen volledig worden afgestemd op de wensen en levensstijl van onze klanten en aansluiten bij de architectuur van huis of kantoor. Door tijdens het ontwerpproces nauw samen te werken met onze klanten, krijgen zij het gevoel dat het ontwerp heel eigen is. Deze manier van werken heeft voor onze klanten een grote meerwaarde, maar ook voor ons omdat wij dit de leukste manier van samenwerken vinden.

Samenwerking met architecten en designers

Door regelmatig samen te werken met architecten en designers, is het doorzetten van hun ontwerpfilosofie voor ons het uitgangspunt bij creëren van harmonie tussen architectuur en vormgegeven natuur.

In het proces, heb ik bepaalde ideeën over de tuin en hij hoe je de tuin -kijkend van binnen naar buiten- zou moeten ervaren. Ergens in het midden zoeken Martijn en ik het optimum. Dat gaat bij ons op een heel natuurlijke, eenvoudige manier. Wij zijn wel heel duidelijk naar elkaar en dat is absoluut nodig om het geheel krachtig te maken.

Jan de Wit – architect