Terug naar overzicht

Tuinkamer

Castricum
2014
34/60 m2

Op maat gemaakte tuinkamer nabij het strand in Castricum

Na een prachtig resultaat bij de tuinaanleg in 2005 heeft de opdrachtgever ons opnieuw benaderd voor de aanleg van een tuinkamer, een wens die de familie al jaren voor ogen had.

Uitwerking van het tuinontwerp en de tuinaanleg

Tijdens het overleg met de opdrachtgever is er veel inspiratie gedeeld en hebben zij ons moodboards getoond om aan te geven welke sfeer hen aansprak. Door de nauwe samenwerking met de opdrachtgever hebben wij een tuinontwerp kunnen samenstellen, waarin de tuinkamer is uitgelicht. Er kwamen drie duidelijke wensen naar voren:

1. Een hoog zitgedeelte om te eten en tafelen
2. Een laag zitgedeelte om te ontspannen bij een haardvuur
3. Een kruidenbak om eigen kruiden te groeien

Op basis van de wensen van de opdrachtgever is gekozen voor een open karakter. Dit biedt een aangename en warme sfeer. In combinatie met het haardvuur zorgt dit tot ver in het naseizoen voor een prachtig effect.

Wij hebben in het ontwerp van de tuinkamer de haard centraal in het lounge gedeelte geplaatst zodat er rondom in het vuur gekeken kan worden. Er is binnen de tuinkamer gekozen om de bestaande tafel op maat aan te passen, zodat deze beter in de ruimte past. Verder hebben wij gestucte banken met maatwerk kussens geplaatst.
De mooie karakteristieke levendige baksteen geeft samen met de eiken kolommen en boeidelen de ruimte een fantastisch uiterlijk, waarin alle wensen van de familie terugkomen.

Het mooiste compliment dat we kregen was dat de familie bijna niet meer binnen komt sinds de aanleg van de tuinkamer.

Uw eigen project op maat

Wilt u graag zelf een tuinkamer in uw tuin laten aanleggen, of wilt u uw huidige tuin helemaal opnieuw laten ontwerpen? Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, inrichten en aanleggen van tuinen die volledig aan uw wensen voldoen.