Een jarenlange wens in vervulling

Plaats: Castricum
Jaar: 2014
Oppervlakte: 34/60 m2
Opdracht: Een tuinkamer om lang van het buitenseizoen te genieten  

Een paar jaar nadat we voor deze opdrachtgever een prachtige tuin vlakbij het strand en de duinen aanlegden, benaderden ze ons opnieuw. De drie kinderen waren het huis uit en het ondernemende, creatieve stel wilde nu eindelijk een jarenlange wens in vervulling laten gaan en een tuinkamer laten aanleggen. Een prominente plek in de tuin om echt in te kunnen leven en het buitenseizoen te verlengen.

Functie tuinkamer

Het stel had drie duidelijke wensen wat betreft de functie van de tuinkamer.
1. Een hoog zitgedeelte om te eten en tafelen
2. Een laag zitgedeelte om te ontspannen bij een haardvuur
3. Een kruidenbak om eigen kruiden te groeien

Inspiratie opdoen

Om de juiste sfeer te bepalen, kwamen we een aantal keer bij elkaar om inspiratie en ideeën te delen. Aan de hand van moodboards kon het stel een goed beeld geven van wat hen voor ogen stond. De opdrachtgever: ‘Omdat we van tevoren veel overlegden en nauw samenwerkten, kregen we direct al het gevoel dat het ónze tuinkamer was. Het resultaat was er dan ook naar.’

Wensen tuinkamer

Op basis van de wensen van het stel, kozen we voor een warm en open karakter van de tuinkamer. De bestaande eettafel pasten we op maat aan zodat die goed in de ruimte paste. Daarnaast kozen we voor gestucte banken met maatwerk kussens. Mooi karakteristiek levendig baksteen en houten kolommen en boeidelen gaven tenslotte de ruimte een fantastisch uiterlijk, waarin alle wensen van de opdrachtgevers samenkwamen.

Buitenhaard centraal

Een van die wensen, een belangrijke, was een buitenhaard. Die plaatsten we centraal in het loungegedeelte van de kamer zodat je er omheen kunt zitten en er altijd zicht op hebt. Dankzij een glazen wand en de stijlvolle buitenhaard kan de hele familie nu tot ver in het najaar genieten van hun droomtuinkamer.

Het mooiste compliment dat we kregen van het tevreden koppel: ‘Sinds de aanleg van de tuinkamer komen we bijna niet meer binnen!’

Ook altijd van een tuinkamer gedroomd?

De eerste stap zet u door ons via onderstaande knop uw wensen te laten weten. U ontvangt dan van ons bericht over de mogelijkheden.

Mijn tuin verdient een tuinspecialist