Terug naar overzicht

Tuin voor een buiten

Noord-Holland
Jaar 2011
1600 m²

Tuininrichting bij een landelijke gelegen villa

De opdrachtgever vond de bestaande tuin rommelig en ongeordend en vroeg ons om een tuinontwerp te maken waarin rust en samenhang voorop stonden.

Uitwerking van het tuinontwerp en de tuininrichting

Door voor huis en tuin een consequent kleur- en materiaalpalet te ontwikkelen dat met elkaar harmonieert, ontstond de zo gewenste samenhang en rust.
Zo werd de rand van het bestaande zwembad aangepast en uitgevoerd in ingetogen grijs natuursteen en kreeg het poolhouse een natuurlijk rieten dak.
Betonnen materialen werden vervangen door mooie gebakken stenen met een ambachtelijke uitstraling.
De verschillende hoogten in de tuin werden aangepast. Daarvoor werd deze op verschillende plaatsen opgehoogd tot het gewenste niveau. Dit geeft de tuin een harmonieuze uitstraling en ruimtelijk effect. Om van het omringende landschap te kunnen genieten zijn in het plan doorkijkjes en vergezichten geplaatst.
De tuin is subtiel verlicht en uitgelicht. Daarbij ging het niet om de visuele uitstraling van de armaturen, maar om het creëren van subtiele lichteffecten die de groene structuren versterken.

In dit nieuwe tuinontwerp hebben ook de verschillende functies zoals ontspanning en sport en spel -wensen en hobby’s van de opdrachtgever en zijn gezin- hun eigen plek gekregen.

Een tuin ontwerpen en aanleggen is een ontzettend leuk en intensief traject waarin de klanten tijdens het ontwerpproces vaak steeds enthousiaster raken doordat zij merken dat zij hun eigen smaak en stijl erin kunnen leggen. In deze tuin hebben we bij de afronding ook de tuininrichting zorgvuldig uitgekozen met de opdrachtgever.

Uw eigen project op maat

Is het tijd om uw huidige tuin een nieuw karakter te geven? Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en inrichten van luxe tuinen. Bekijk hier onze andere projecten.