Terug naar overzicht

Tuin dubbel vakantiehuis

Bergen - Noord-Holland
2013
1850 m²

Tuinaanleg en tuininrichting bij dubbel vakantiehuis

De opdracht was om landschappelijke tuinen te creëren bij de twee luxe vakantiehuizen die worden verhuurd. Beide tuinen moeten privacy bieden en van elkaar afgescheiden zijn en zonder dat dit aspect in het tuinontwerp te nadrukkelijk aanwezig is.

Uitwerking van het tuinontwerp en de tuininrichting

De huizen zijn onderkelderd en boven het maaiveld gebouwd. Hiervoor moesten nog de nodige hoogteoplossingen worden bedacht voor de overgang naar de tuin.
Verder moest er ruime parkeergelegenheid zijn voor bezoekers die met meerdere auto’s komen. Het mag de gasten aan niets ontbreken, zij moeten direct het gevoel hebben ‘er even uit te zijn’ en de relaxte sfeer van het buitenleven ervaren. Een totaal andere beleving dan die van hun drukke dagelijkse leven.

Het zijn twee ruimtelijke tuinen geworden waarbij wij dankbaar gebruik hebben gemaakt van de omgeving en het uitzicht.
Aan de voor- en achteruitgangen hebben wij voor trappen met bordes gekozen, waarna de hoogteverschillen voornamelijk met glooiingen zijn opgelost. Om de gewenste gemoedelijke sfeer te bereiken is ook in het ontwerp gekozen voor glooiende lijnen.
Er is veel gazon voor sport en spel en de hoofdterrassen onder de veranda’s zijn omsloten door uitbundige vaste planten borders waarin je gedurende het jaar de seizoenen ervaart.
Voor de afscheidingen tussen de percelen en privacy hebben we gekozen voor samengestelde hagen die veel vogels aantrekken. Dichtbij de ramen hebben wij heesters toegepast waarin volop genesteld wordt; een heerlijk tafereel dat zo goed zichtbaar is voor de tijdelijke bewoners.

Uw eigen project op maat

Wilt u uw tuin een nieuw en luxe karakter geven? Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, inrichten en aanleggen van unieke tuinen die volledig aan uw wensen zullen voldoen. Bekijk hier onze andere projecten.

Vakantiehuis Buitenzicht