Een tuin die zegt: vakantie!

Plaats: Bergen - Noord-Holland
Jaar: 2013
Oppervlakte: 1850 m²
Opdracht: Twee tuinen ontwerpen die samen één geheel vormen

Vakantiehuis Buitenzicht bestaat uit twee luxe vakantiehuizen onder één dak, die het hele jaar door verhuurd worden. De eigenaar wilde voor beide vakantiehuizen een landelijk, nonchalant tuinontwerp. Met ieder voldoende privacy. Maar het geheel moest wel eenheid blijven uitstralen. Bovendien moest er voldoende parkeerruimte bij de vakantiehuizen komen.

Natuurlijk tuinontwerp

De vakantiehuizen zijn een ontwerp van Leeuwenkamp architecten en dit specifieke ontwerp zorgde voor een behoorlijk hoogteverschil naar en in de tuinen. Om dit op te lossen kozen we in de eerste plaats voor trappen bij de voor- en achteruitgangen. Vervolgens brachten we mooie glooiingen in de tuin aan om de natuurlijke sfeer te behouden. Voor de continuïteit kozen we ook in de rest van het losse tuinontwerp voor glooiende lijnen.

Dichtbij de natuur

Om twee aparte, maar toch bij elkaar horende, ruimtelijke tuinen te ontwerpen, maakten we dankbaar gebruik van de omgeving en het uitzicht. Onze hoveniers maakten grote gazons om op te sporten en te spelen. De terrassen onder de veranda’s omringden we met borders waarin we uitbundig groeiende vaste planten plaatsten. De twee tuinen scheidden we van elkaar af met samengestelde hagen die veel vogels aantrekken. Dichtbij de ramen plantten we heesters waarin volop genesteld wordt; een heerlijk tafereel dat goed zichtbaar is voor de tijdelijke bewoners van de vakantiehuisjes.

Vakantiegevoel

De eigenaren: ‘Het mag onze gasten aan niets ontbreken. Ze moeten direct de relaxte sfeer van het buitenleven voelen en het idee hebben ‘er echt uit’ te zijn’. Een totaal andere beleving dan die van hun drukke dagelijkse leven. Deze tuinontwerpen dragen daar absoluut aan bij.’

Laat de vakantie ook in uw tuin beginnen!

De eerste stap zet u door ons via onderstaande knop uw wensen te laten weten. U ontvangt dan van ons bericht over de mogelijkheden.

[maxbutton id=”1″ url=”https://www.vanhaneghem.nl/projectaanvraag/” ]

 

Vakantiehuis Buitenzicht