Een balkon als volwaardige tuin

Plaats: Noord-Holland
Jaar: 2013
Oppervlakte: 90 m²
Opdracht: Terras met veel groen, water en een buitenkeuken

De bewoners van dit prachtige luxe appartement wilden zoveel mogelijk groen om hun huis, een waterelement, buitenkeuken, eetgedeelte en een grote loungehoek. De uitdaging bij het ontwerp en de aanleg van dit terras, was het feit dat het terras op het dak van de onderliggende garage lag. Het was daarom belangrijk rekening te houden met de belasting van de dakconstructie.

Ontwerp van hoog niveau

Het appartement lag in een prachtig complex dat ontworpen is door Roberto Meyer van MVSA architects. De mooie duurzame materialen en bijzondere detaillering van het complex vroegen dan ook om een ontwerp van de buitenruimte dat paste bij het pand en het interieur.

Ruimtelijk terras

Voor het materiaal van de plantenbakken en de omlijsting van de verhoogde borders koos onze tuinontwerper voor het stoere, roodbruine cortenstaal. Bij bijvoorbeeld de buitenkeuken combineerden we dit met teakhout. De organische vorm van de plantenbakken geven het terras een zachtere, ruimtelijke uitstraling en zorgen ervoor dat je het gevoel krijgt omsloten te zijn door het groen.

Overtuigend terrasontwerp

Hoewel de bewoners oorspronkelijk de loungehoek apart van de buitenkeuken wilden, legden wij ze toch een ontwerp voor waarbij die twee gecombineerd werden. De bewoner: ‘We hadden eerst iets anders in ons hoofd, maar het terrasontwerp overtuigde ons er al snel van dat het samenvoegen van de loungehoek en de buitenkeuken het geheel meer in harmonie zou brengen. En het is prachtig geworden!’

Uw terras als volwaardige leefruimte?

De eerste stap zet u door ons via onderstaande knop uw wensen te laten weten. U ontvangt dan van ons bericht over de mogelijkheden.

[maxbutton id=”4″ url=”https://www.vanhaneghem.nl/projectaanvraag/” ]