Terug naar overzicht

Ruimtelijke tuin

Heiloo
2014
257m2

Unieke tuininrichting met terras in Heiloo

De opdrachtgever, een gezin met jonge kinderen, kwam met de vraag om een leeftuin te ontwerpen als verlengstuk van hun sfeervolle jaren ’70 huis met fijne terrassen. Dankzij onze expertise op het gebied van tuininrichting en tuinaanleg zijn wij samen met de opdrachtgever tot een prachtig eindresultaat gekomen.

Uitwerking van het tuinontwerp en de tuinaanleg

De bestaande tuin was niet meer van deze tijd maar bevatte wel een aantal karakteristieke oude bomen die wij dankbaar in konden  zetten om de tuin direct karakter te geven.
De woning ligt aan een doorgaande weg. Een van de wensen van de opdrachtgever was om voor geluidsdemping te zorgen. Wij hebben ervoor gekozen om dit op natuurlijke wijze op te lossen en hierbij geen gebruik te maken van een harde afscheiding. Dankzij een combinatie van losse begroeiing in de tuin en de al bestaande beplanting van de gemeente is een mooie gelaagdheid ontstaan met de prachtige vleugeldennen als pronkstuk. Dit geeft veel diepte en de doorgaande weg wordt niet meer ervaren.
Voor de terrassen hebben we een oude gebakken waal gekozen en deze in een patroon gevoegd met een waterdoorlatende epoxy mortel. Deze voeg geeft een luxe uitstraling en biedt  bescherming tegen onkruid. We hebben met het gekozen patroon de terrassen verbonden, dit geeft een belijning en wordt tevens gebruikt als klein paadje.

De tuin wordt dankbaar en intensief gebruikt door alle gezinsleden en wordt steeds mooier.

Uw eigen project op maat

Wilt u uw oude tuin een nieuw en luxe karakter geven? Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, inrichten en aanleggen van unieke tuinen die volledig aan uw wensen zullen voldoen. Bekijk hier onze andere projecten.