Terug naar overzicht

Openbare ruimte luxe appartementen

Amsterdam
2016
1097 m2

Tuininrichting en tuinaanleg VVE in Amsterdam

De opdrachtgevers (bewoners van VVE Banstraat) hebben ons twee aanvragen gestuurd:
Tuinaanleg: De geïntegreerde plantenbakken in de gevel beplanten
Tuininrichting: Het trottoir aankleden met plantenbakken en -potten

Uitwerking van de tuinaanleg en tuininrichting

De bewoners van het complex ondervonden problemen met kort parkerende auto’s. Dit was niet wenselijk en er ontstonden onveilige situaties. Ons is gevraagd een plan uit te werken in dezelfde stijl en expertise als de geïntegreerde  plantenbakken. Na goedkeuring van ons ontwerp was de gemeente bereid om mee te werken en mocht de VVE de plannen uitvoeren.

Van Haneghem heeft op basis van de genoemde wensen een op maat gemaakt tuinontwerp samengesteld voor het trottoir. Hierbij is onder andere rekening gehouden met het materiaal van de plantenbakken en de mogelijkheid om deze plantenbakken bij calamiteiten eenvoudig te verplaatsen. Bij Van Haneghem denken wij altijd met de klant mee, zo zijn wij gekomen tot maatwerk plantenbakken gemaakt van RVS welke op kleur gecoat zijn. De kleur van de bakken is afgestemd op de kleur van de gevels. Door de plantenbakken te voorzien van interne hijsogen/haken zijn de bakken verplaatsbaar.

Om de strenge lijn van de langwerpige bakken te doorbreken hebben we bij de entree gekozen voor twee fraai gevormde potten in een diep rode kleur die mooi aftekenen tegen de voorgevel. Deze potten van Domani zijn echte eyecatchers. Als vulling hebben we gekozen voor open, etage-achtige overhangende heesters met schermvormige bloemen en een fraaie herfstkleuring. Ook zonder blad hebben deze heesters een prachtige vorm. Het legt een accent op de entree en zorgt voor intimiteit.
Vanuit de opdrachtgever is de wens naar voren gekomen om beplanting in te zetten om de privacy van bewoners te verbeteren. Zo zijn wij, voor deze tuininrichting samen met de VVE tot hoger siergras gekomen; unieke en natuurlijke beplanting die van binnenuit een klein beetje doorkijk biedt maar toch voor maximale privacy zorgt.
Dankzij de prettige samenwerking met de opdrachtgever zijn wij tot een prachtig en volledig op maat gemaakt eindresultaat gekomen, waar iedereen binnen de VVE en de Gemeente Amsterdam ontzettend tevreden mee is.

Uw eigen project op maat

Bent u voor uw VVE of uw eigen woning op zoek naar een tuininrichting op maat? Dan bent u bij Van Haneghem aan het juiste adres.
Klik hier voor meer informatie over onze projecten of lees op deze pagina meer over de voordelen van onze diensten.