Tuin met uitzicht over monumentaal landschap

Plaats: Bloemendaal
Jaar: 2015
Oppervlakte: 1550 m2
Opdracht: Aansluiten bij ontwerp woning, meer licht en privacy

Op één van de mooiste plekjes in Bloemendaal staat deze bijzondere woning, ontworpen door Hofman Dujardin Architecten. De woning heeft een fantastisch uitzicht over een monumentaal landschap. De bewoners vroegen Van Haneghem om een tuin te ontwerpen en aan te leggen die hier naadloos op aansluit.

Licht in de tuin

In de oorspronkelijke tuin stonden prachtige bomen, maar ze maakten de tuin erg donker. Om meer licht en ruimte in de tuin te krijgen, snoeiden onze tuinmannen in overleg met de ontwerper en bewoners de aanwezige bomen. Dit zorgde voor een mooie lichtinval. Om vervolgens voor meer privacy van het huis met grote raampartijen te zorgen, kozen we voor een natuurlijk losgroeiende, groenblijvende beplanting.

Afscherming tuin

De scheiding tussen het monumentale landschap en de tuin vervingen we door een opening (coulisse). In deze opening plaatsten we losjes wat transparante heesters. Hierdoor benadrukten we het schitterende uitzicht van de tuin. Tegelijkertijd zorgen de heesters, dankzij de coulissewerking, voor privacy ten opzichte van eventuele voorbijgangers.

Genieten van de zon

Achterin de tuin creëerden we een natuurlijke, nonchalante plek om heerlijk van de zon te kunnen genieten. We lieten een bijzondere bank maken van massief gestort architectonisch beton en een tafel met ingebouwde openhaard. De afgeronde hoeken van de bank komen terug in de architectuur van de woning en geven het geheel een natuurlijk uitstraling.

Lichtinval woning

Door de glooiing van de tuin aan te passen, werd de tuin ruimtelijker en praktischer in te richten. Bovendien ontstond er een prachtige lichtinval in de studeerkamer van de woning. In de ontstane ‘kuil’ plaatsten we betonnen blokken die als pianotoetsen door het talud steken. De bewoners: ‘De blokken zijn echt een originele toevoeging. Ze maken de tuin spannender en aantrekkelijker. Al ons bezoek wil er overheen lopen en een rondje om het huis maken.’

Bij een bijzondere woning hoort een bijzondere tuin

De eerste stap zet u door ons via onderstaande knop uw wensen te laten weten. U ontvangt dan van ons bericht over de mogelijkheden.

[maxbutton id=”1″ url=”https://www.vanhaneghem.nl/projectaanvraag/” ]