Een luxe tuin waar gasten zich thuis voelen

Plaats: De Rijp - Noord-Holland
Jaar: 2010
Oppervlakte: 500 m²
Opdracht: Tuinontwerp passend bij 17e-eeuwse architectuur en moderne B&B bezoeker

In het pittoreske dorpje De Rijp waan je je zomaar 3 eeuwen terug in de tijd. Ook het oude pakhuis waar bed & breakfast ’t Pakhuis in gevestigd is, brengt je terug naar verloren dagen. De eigenaren vroegen Van Haneghem een tuin te ontwerpen die past bij die sfeer én bij de hedendaagse wensen van hun gasten.

Uitdagende buitenruimte

’t Pakhuis is een luxe en sfeervolle B&B die de eigenaren eigenhandig verbouwden. Het is hun trots en hun leven. Een hele verantwoordelijkheid om daar een buitenruimte voor te ontwerpen. Rekening houdend met de omgeving, de verschillende wensen van de gasten én de smaak van de eigenaren. Maar de unieke ligging hielp een handje mee.

Unieke ligging tuin

Vanaf de voordeur van het pand kijk je door de lange gang, door de achterdeur naar het tuinpad dat als een loper in de langgerekte tuin het landschap in loopt tot aan de waterkant. Achterin is een houten terras om een boek te lezen en te genieten van de omgeving. Ook is er een aanlegsteiger voor een bootje of kano’s.

Multifunctioneel tuinontwerp

Samen met de eigenaren maakten we een tuinontwerp waarin alle gasten een plekje kunnen vinden. Of ze nu even rustig willen zitten, met een groep willen eten of samen een drankje willen drinken. Er zijn stille zithoekjes gecreëerd, gezellige terrassen en mooie eethoeken. Die eethoeken lenen zich ook uitstekend voor een ontbijt in het ochtendzonnetje met een vers eitje van de eigen kippen en fruit en kruiden uit eigen tuin. Voor de kippen werd dan ook een passend onderkomen gemaakt en er kwamen diverse plekken voor het kweken van fruit en kruiden.

De eigenaren waren enthousiast over het eindresultaat: ‘Iedereen voelt zich thuis in de tuin en we merken dat de tuin een van de redenen is dat gasten graag weer terugkomen.’

Wilt u ook een tuin om voor terug te komen?

De eerste stap zet u door ons via onderstaande knop uw wensen te laten weten. U ontvangt dan van ons bericht over de mogelijkheden.

[maxbutton id=”1″ url=”https://www.vanhaneghem.nl/projectaanvraag/” ]

 

Pakhuys De Rijp