Terug naar overzicht

Landelijke tuin

Noord-Holland
2014
2628 m2

Tuininrichting villa inclusief natuurlijk gebied

De opdrachtgever, een drukke ondernemer met een groot jong gezin, heeft in 2013 deze prachtige woning gebouwd (ontworpen door Leeuwenkamp Architecten). De wens van de opdrachtgever was een tuin met ruimtelijke opzet en veel bloemen en voor de kinderen genoeg ruimte voor sport en spel.

Uitwerking van het tuinontwerp en de tuininrichting

Bij het tuinontwerp hebben we een goede indeling gemaakt met diverse functies en prachtige doorkijken en vergezichten. Als verhardingen hebben we een mooie gebakken steen toegepast afgestemd op de materialen van het huis. De stenen zijn zeer heet gebakken waardoor ze de minst mogelijke wateropname hebben en hierdoor wordt (groene) aanslag in de winter tot een minimum beperkt .

Onder het huis bevinden diverse woonvertrekken met prachtige daglichtinvallen. Hier hebben we met ons tuinontwerp op geanticipeerd door licht glooiende taluds met uitbundig bloeiende losse beplanting te plaatsen die een mooie overgang naar de tuin vormen.

De tuin wordt omsloten door lommerrijke samengestelde hagen. Denk hierbij aan groenblijvende hagen in diverse kleurschakeringen en bladverliezende hagen die in de verschillende seizoenen voor een wisselend beeld zorgen, waaronder bloei, bladtexturen, herfstverkleuringen en prachtig grillige takstructuren/struweel.

Uw eigen project op maat

Is het tijd om uw huidige tuin een nieuw karakter te geven? Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en inrichten van luxe tuinen. Bekijk hier onze andere projecten.