Een tuin met alle ruimte voor een eigen, landelijke stijl

Plaats: Noord-Holland
Jaar: 2011
Oppervlakte: 1600 m²
Opdracht: Meer rust en samenhang in de tuin

De grote tuin bij deze landelijke villa bood de bewoners veel ruimte, maar ze zochten naar meer rust en harmonie in het ontwerp. Samen gingen we op zoek naar een stijl die we in de hele tuin konden doorvoeren en die eenheid in het geheel zou brengen.

Eenheid in de tuin

Stap 1 was het kiezen van één kleur- en materiaalpalet dat we consequent konden doorvoeren. Zo kreeg het zwembad een rand van ingetogen grijs natuursteen en kreeg het poolhouse een natuurlijk rieten dak. Betonnen materialen vervingen we door mooie gebakken stenen met een ambachtelijke uitstraling.

Ruimtelijk tuinontwerp

Door de tuin op verschillende plekken op te hogen creëerden onze hoveniers een harmonieus geheel met een prachtig ruimtelijk effect. Daarin kregen verschillende functies zoals ontspanning, sport en spel hun plek. De doorkijkjes in de beplanting leverden mooie vergezichten op waardoor de woning en de tuin echt onderdeel uitmaken van hun uitgestrekte omgeving.

Tuinverlichting

Om de landelijke ligging van de tuin nog beter te accentueren plaatsten we op slimme plekken verlichting die de groene structuren subtiel benadrukken.

Eigen stijl en smaak

De bewoners: ‘Het aanleggen van een nieuwe tuin is een ontzettend intensief traject, maar naarmate het ontwerpproces vorderde raakten wij steeds enthousiaster. Dat kwam omdat wij er echt onze eigen smaak en stijl in konden leggen.’

Maak van uw landelijke tuin een droomtuin!

De eerste stap zet u door ons via onderstaande knop uw wensen te laten weten. U ontvangt dan van ons bericht over de mogelijkheden.

[maxbutton id=”1″ url=”https://www.vanhaneghem.nl/projectaanvraag/” ]