Kleurrijke, speelse tuin voor een groot gezin

Plaats: Noord-Holland
Jaar: 2014
Oppervlakte: 2628 m2
Opdracht: Ruimtelijk tuinontwerp met veel bloemen en speelruimte voor de kinderen

In 2013 liet deze opdrachtgever, een drukke ondernemer met een groot jong gezin, deze prachtige woning bouwen naar een ontwerp van Leeuwenkamp Architecten. De uitgestrekte tuin wilde hij vooral een plek laten zijn waarin zijn kinderen alle ruimte hebben om te spelen en te sporten. Bovendien moest er een plek komen voor een kleine schare boerderijdieren in de tuin.

Bloeiende tuin

Bijzonder van het ontwerp van de woning, is dat veel woonvertrekken zich onder het huis bevinden. De lichtinval is er prachtig. Met het tuinontwerp speelden we hierop in door licht glooiende taluds te maken en die te beplanten met uitbundig bloeiende losse beplanting. Dit zorgde ten eerste voor een vrolijk uitzicht vanuit de kelder en ten tweede voor een mooie overgang naar de kleurrijke tuin.

Spelen met kleuren

De tuin is omsloten door lommerrijke samengestelde hagen. Denk hierbij aan groenblijvende hagen in diverse kleurschakeringen en bladverliezende hagen die in de verschillende seizoenen voor een wisselend beeld zorgen: bloei, bladtexturen, herfstverkleuringen en prachtig grillige takstructuren.

Stijlvolle bestrating

In het tuinontwerp gaven we het gezin alle ruimte voor sport, spel en ontspanning. Achterin de tuin kregen de boerderijdieren een mooi ruim onderkomen. Ook creƫerden we prachtige doorkijken en vergezichten. Voor de verharding kozen we een mooie gebakken steen die paste bij de materialen van het huis. De stenen zijn zeer heet gebakken waardoor ze weinig water opnemen. Dit beperkt in de winter (groene) aanslag tot een minimum.

Breng ook kleur in uw droomtuin!

De eerste stap zet u door ons via onderstaande knop uw wensen te laten weten. U ontvangt dan van ons bericht over de mogelijkheden.

Mijn tuin verdient een tuinspecialist