Echte gezinstuin met gezellige terrassen

Plaats: Heiloo
Jaar: 2014
Oppervlakte: 257m2
Opdracht: Extra leefruimte, afscherming van nabijgelegen weg

Een gezin met jonge kinderen wilde van de tuin een echte gezinstuin met fijne zonnige terrassen laten maken als verlengstuk van hun sfeervolle jaren ’70 huis. Een andere wens was meer afscherming van de aanliggende doorgaande weg en daarbij een ruimtelijkere beleving van de tuin.

Afschermende beplanting

In de bestaande tuin stond al een aantal karakteristieke oude bomen die onze tuinontwerper dankbaar in kon zetten om de tuin direct karakter te geven.
De tuin wilden we op een natuurlijk manier van de weg afschermen, dus niet met een harde afscheiding. Dankzij een combinatie van losse begroeiing in de tuin en de al bestaande beplanting van de gemeente, ontstond een mooie gelaagdheid met de prachtige vleugeldennen als pronkstuk. Dit geeft veel diepte en van de doorgaande weg merk je niets meer.

Luxe bestrating

Voor de terrassen kozen we een oude gebakken waal die we in een patroon samenvoegden met een waterdoorlatende epoxy mortel. Deze voeg geeft een luxe uitstraling en beschermt tegen onkruid. Met het gekozen patroon verbonden we ook de terrassen aan elkaar. Dit gaf een mooie belijning, bovendien wordt die tegellijn als klein paadje gebruikt. De bewoners: ‘De tuin wordt inmiddels dankbaar en intensief gebruikt door alle gezinsleden en hij wordt steeds mooier. We genieten vooral ook van de schitterende esdoorn voor het huis waar heel veel vogels op af komen.’

Een droomtuin voor u en uw gezin?

De eerste stap zet u door ons via onderstaande knop uw wensen te laten weten. U ontvangt dan van ons bericht over de mogelijkheden.

Mijn tuin verdient een tuinspecialist