Vrijstelling bestemmingsplan dankzij slim tuinontwerp

Plaats: Noord-Holland
Jaar: 2014
Oppervlakte: 2200 m²
Opdracht: Een royale bostuin met plaats voor diverse hobby's

Deze opdrachtgever is een gastvrije, succesvolle ondernemer met een prachtig huis aan de rand van het bos. Samen met zijn gezin en vrienden geniet hij van het leven en zijn vrije tijd en dat doet hij het liefst in de warmte van zijn huis en de gezelligheid van zijn uitgestrekte bostuin. Daarin wil hij dan ook alle ruimte hebben om zijn hobby’s en passies een plek te geven.

Ontspannen in de tuin

Door twee kavels samen te voegen ontstond een royale tuin waarin we talloze functies konden samenvoegen. De ruime garage, het zwembad, sport en spel, loungen, met familie en vrienden eten en ontspannen: door ze allemaal een plek te geven en op een mooie manier aan elkaar te verbinden creëerden we de ideale tuin voor dit gezin.

Aansluiting woning en tuin

De woning betrokken we ook in het tuinontwerp door de veranda en de vertrekken in het onderkelderde deel van het huis vloeiend aan te laten sluiten bij de tuin. De glazen wand aan de zijkant van de veranda zorgt voor een optimale geluidsreductie van verkeer en daarmee voor een mooie oase van rust.

Overleg gemeente

Een uitdaging vormde de wens voor een grote garage. Het bestemmingsplan stond dat oorspronkelijk niet toe. Na bestudering van het bestemmingsplan en goed overleg met de gemeente kwamen we op een prachtige oplossing. We maakten een ontwerp voor een verzonken garage die dankzij verschillende tuinkamers en een naadloze aansluiting op de omgeving minder prominent aanwezig zou zijn. Naar aanleiding van dit voorstel gaf de gemeente vrijstelling op het bestemmingsplan. ‘Ik was al blij met het tuinontwerp, maar de garage was toch wel de kers op de taart!’ aldus een tevreden opdrachtgever.

Niet minder dan het beste voor uw prachtige bostuin?

De eerste stap zet u door ons via onderstaande knop uw wensen te laten weten. U ontvangt dan van ons bericht over de mogelijkheden.

Mijn tuin verdient een tuinspecialist