Terug naar overzicht

Bostuin villa

’t Gooi
Jaar 2010
2650 m²

Tuinaanleg en tuininrichting bostuin bij villa

Deze tuin hoort bij een statige villa in ’t Gooi. De opdracht was om een stoere tuin met veel privacy te ontwerpen die afwijkt van de in de streek gangbare stijl.

Uitwerking van het tuinontwerp en de tuininrichting

Voor het ontwerp is dankbaar gebruik gemaakt van de bestaande, veelal oude bomen
en aangevuld met volwassen beplanting.
De tuin wordt omlijst door een samengestelde haag van verschillende soorten. Een hoge, levendige muur van beuk, veldesdoorn en sierpeer beschermen de bewoners tegen inkijk.

De hoogteverschillen in de tuin werden opgelost door het plaatsen van muren die de verschillende niveaus van elkaar afscheiden. Deze muren zijn vervolgens weer ‘weggeplant’ waardoor ze niet te zwaar waarneembaar zijn. Het royale terras om het huis is opgetild naar het niveau van het huis en vormt een mooie overgang naar de tuin. De voet van het huis is omgeven door een natuurlijke groene ‘plint’ van groenblijvende beplanting. Het geeft het terras een besloten sfeer.
Ook in de tuin spelen hagen een prominente rol. Er is gespeeld met verschillende hoogten waardoor zowel privacy als doorkijkjes zijn gecreëerd.
In samenspraak met de opdrachtgever is gekozen voor een klein formaat gebakken grijze steen met subtiele groene zweem die de paden een chique uitstraling geven.

Het resultaat is een heel eigen, stoere tuin met een samenspel van organische vormen en strakke lijnen.

Uw eigen project op maat

Bent u op zoek naar een nieuwe samenstelling van uw tuin of landschap? Wij zijn gespecialiseerd in alles op het gebied van luxe tuinen: van tuinontwerp tot tuininrichting en tuinaanleg.
Bekijk hier meer projecten die wij voor onze opdrachtgevers hebben uitgevoerd.