Een tuin waarin de tijd stilstaat

Plaats: Noord-Holland
Jaar: 2015
Oppervlakte: 716 m2
Opdracht: Lichte, open tuin met veel privacy

De bewoners van deze prachtige jaren 30 woning wisten precies wat ze wilden. Ze hadden zelf een grote passie voor beplanting, natuur en esthetiek en zochten een hovenier van niveau. Een unieke tuin moest het worden, met een open karakter en tegelijkertijd veel privacy. We gingen samen aan de slag.

Ambachtelijke bestrating

De pas verbouwde woning is prachtig gelegen aan de rand van het bos. Het tuinontwerp moest naadloos aansluiten bij de weelderige omgeving en bij het tijdloze karakter van de woning. Met de aanwezige tuinbestrating van oude gebakken genuanceerde klinkers maakten we een strakke vormgeving met een authentiek patroon. De stenen voegden we met een waterdoorlatende mortel. Dit geeft een gemetselde uitstraling en voorkomt onkruid. De bewoners: ‘Het was prachtig om te zien hoe de tuinmannen van Van Haneghem dit ambachtelijke werk zo strak mogelijk uitvoerden. De bestrating ziet er uit alsof hij er al eeuwen ligt en nog eeuwen zal liggen.’

Unieke beplanting

Door de meandering in de belijning konden we de bostuin een levendig, open karakter geven terwijl de privacy werd behouden. Daar droeg ook de beplanting in grote mate aan bij. Samen met de bewoners maakten we prachtige composities en plantten we bijzondere heesters met unieke eigenschappen. Zo kwamen we gezamenlijk tot een natuurlijke open tuin die geheel bij de wensen aansloot.

Maak van uw bostuin ook een unieke tuin

De eerste stap zet u door ons via onderstaande knop uw wensen te laten weten. U ontvangt dan van ons bericht over de mogelijkheden.

Mijn tuin verdient een tuinspecialist