Een originele tuin met karakter

Plaats: ’t Gooi
Jaar: 2010
Oppervlakte: 2650 m²
Opdracht: Een stoere tuin, anders dan anders

De bewoners van deze indrukwekkende, statige villa wilden geen tuin van dertien in een dozijn. Midden in ’t Gooi, wilden ze graag een stoere tuin, met een geheel eigen stijl.

Speels tuinontwerp

Onze tuinontwerpers kozen voor een speels samenspel van organische vormen en strakke lijnen. De grote tuin had behoorlijk wat hoogteverschil. Dit konden we gebruiken om speelsheid in het ontwerp te krijgen. We plaatsten muren in de tuin om de verschillende niveaus van elkaar te scheiden. Deze muren beplantten we vervolgens zodat ze niet te prominent zichtbaar zijn. Het royale terras verhoogden we waardoor het een mooie overgang tussen de villa en de tuin werd. De natuurlijke groene plint van groenblijvende beplanting aan de voet van het huis geeft het terras een rustige, besloten sfeer.

Privacy in de tuin

Bij het tuinontwerp van deze bostuin konden we prachtig gebruik maken van de bestaande, vaak oude bomen om de villa heen. De bewoners vroegen om meer privacy in de tuin. Van verschillende hagen maakten we daarom een hoge, levendige muur van beuk, veldesdoorn en sierpeer die de tuin omlijst en de bewoners tegen inkijk beschermt. Door de hele tuin heen plantten we meer hagen, waarbij we speelden met hoogtes en doorkijkjes.

Luxe bestrating

Voor de paden kozen we, samen met de bewoners, voor een klein formaat gebakken grijze steen met een subtiele groene zweem die de paden een chique uitstraling geeft. De bewoner: ‘Dat chique, gecombineerd met dat strakke én speelse, maakt de tuin echt bijzonder.’

Maak van uw bostuin een tuin met karakter

De eerste stap zet u door ons via onderstaande knop uw wensen te laten weten. U ontvangt dan van ons bericht over de mogelijkheden.

[maxbutton id=”1″ url=”https://www.vanhaneghem.nl/projectaanvraag/” ]