Terug naar overzicht

Binnentuin hoofdkantoor Deen supermarkten

Noord-Holland
2009
100 m²

Tuinaanleg binnentuin

De opdrachtgever wilde een binnentuin om de werkplek van de medewerkers meer kwaliteit te geven en tegelijkertijd voor hen zo een aangename buitenruimte creëren.

Uitwerking van het tuinontwerp

De architect had bij het ontwerp van dit gebouw op een industrieterrein al voorzieningen gemaakt voor een daktuin. Er is gekozen voor een simpele, maar sterke groenblijvende structuur van altijd groene hagen en één enkele solitair, een Parotia, die op de kwekerij speciaal geselecteerd is om bij de architectonische elementen van het gebouw te passen.
Deze boom die met zijn sierlijke vorm een mooi contrast vormt met de strak geknipte hagen, heeft meerdere waardevolle eigenschappen.
Het blad van deze boom verkleurt prachtig in het najaar en na het vallen van de bladeren heeft het een karakteristieke vorm die goed past bij het gebouw en doet denken aan de divi divi boom.

De binnentuin heeft in het hart van het gebouw een ingetogen zen-achtige sfeer gecreëerd en is het hele jaar een groen rustpunt.

Uw eigen project op maat

Bent u voor uw bedrijf of uw eigen woning op zoek naar een tuininrichting op maat? Dan bent u bij Van Haneghem aan het juiste adres.
Klik hier voor meer informatie over onze projecten of lees op deze pagina meer over de voordelen van onze diensten.