Binnentuin bij groot kantoor

Plaats: Noord-Holland
Jaar: 2009
Oppervlakte: 100 m²
Opdracht: Een binnentuin ontwerpen die de werkplek naar een hoger niveau tilt

Deen supermarkten wilde een stijlvolle binnentuin als hart en rustpunt van het hoofdkantoor. Het wilde hiermee de kwaliteit van de werkplek binnen én buiten verbeteren.

Krachtig ontwerp

Onze tuinontwerper koos ervoor de daktuin zó te ontwerpen dat de kracht vooral in de eenvoud zat. Met als sereen middelpunt de karakteristieke Parrotia. De ontwerper heeft zelf op een kwekerij deze specifieke boom uitgekozen vanwege zijn gelijkenis met de Caraïbische divi divi boom. De Parrotia die met zijn sierlijke vorm een mooi contrast vormt met de strak geknipte hagen, heeft meerdere waardevolle eigenschappen. Het blad van de Parrotia verkleurt prachtig in het najaar en na het vallen van de bladeren heeft hij een karakteristieke vorm die goed past bij het gebouw.

Altijd groene daktuin

Om de boom heen kozen we voor een strakke, eenvoudige maar sterke structuur van altijd groene vakken. Hiermee kreeg de binnentuin een ingetogen zen-achtige sfeer en vormt hij het hele jaar als hart van het gebouw een groen rustpunt.

Maak ook van uw binnentuin een unieke plek om bij te komen.

De eerste stap zet u door ons via onderstaande knop uw wensen te laten weten. U ontvangt dan van ons bericht over de mogelijkheden.

[maxbutton id=”2″ url=”https://www.vanhaneghem.nl/projectaanvraag/” ]