Terug naar overzicht

Stadstuin luxe appartement

Noord-Holland
2013
90 m²

De bewoners van dit prachtige appartement wilden zoveel mogelijk groen om hun huis, een waterelement, buitenkeuken, eetgedeelte en een grote loungehoek.

Deze tuin bevindt zich op het niveau van het maaiveld.
Doordat het gesitueerd is op het dak van de ondergelegen garage, was de belasting van de dakconstructie een uitdaging die voor speciale oplossingen vroeg om alle functies te realiseren.

Het onder architectuur gebouwde complex bevat tien luxe uitgevoerde appartementen waarin de beste materialen en bijzondere detailleringen zijn verwerkt.
Voor de door ons ontworpen buitenruimten die het appartement omlijsten, hebben wij daarom gekozen voor oplossingen die het hoogwaardige afwerkingsniveau van het pand en het interieur weerspiegelen.
Er is gekozen voor corten staal voor de plantenbakken en als omlijsting van de verhoogde borders; soms in combinatie met teakhout zoals voor de buitenkeuken. De bakken hebben organische vormen gekregen. Dit geeft een ruimtelijk effect en geeft een vriendelijke uitstraling op het smallere gedeelte van de tuin. Hierdoor ontstaat het aangename gevoel van omsloten zijn door het groen.
Daarnaast hebben wij voor de klant een ontwerp gemaakt waarin de eethoek en loungehoek niet zijn gescheiden, maar samengevoegd. Dit was misschien niet hun eerste gedachte, maar het heeft hen ervan overtuigd dat de beide functies op deze manier een harmonieus geheel vormen. Less is ook hier more.